HTML

Filmpszichológiai villanások

Minden idők legjobb filmjeinek pszicho/pato/lógiai mélyfúrása

dr. Gerevich József pszichiáter

dr gerevich józsef: Gerevics portre for web

Gerevich dr a Facebook-on

Kövesse Gerevich dr legfrissebb bejegyzéseit a Facebook-on is

Egy pszichiáter történetei

Gerevich dr válogatott töprengései - tanulságos történetek a terápiák világából.

Lány a hídon

2013.09.25. 09:58 Dr. Gerevich József

lány a hídon.jpgAdél, a 22 éves lány áll a hídon, ugrásra készen. Egy hang szólítja meg, Gábor hangja. „Maga pont olyan lánynak látszik, aki valami ostobaságot készül elkövetni. Tudnék valami jobbat ajánlani…?”
A férfi:  leendő áldozatainak, élő céltábláinak a vízparton, a hídon keres fiatal lányokat. Olyan lányokat, akik képesek lennének a mélybe vetni magukat.
A lány: eddig minden férfival szexuális kapcsolatot létesített, akivel csak szemkontaktusba került, de soha tartós érzelmi kapcsolata nem alakult ki.
Együtt ugranak a mélybe, a lány egy kicsit előbb. Gábor megmenti a lány életét, cserébe késdobáló mutatványaihoz asszisztensként alkalmazza a lányt.
A férfi és a lány késdobáló mutatványainak nagy sikere van. A férfi egyre merészebben dobálja a kést a lányhoz, a lány mellé, már bekötött szemmel, már lepel takarja a lány testét, már nem is látja, pontosan hol van a lány. És minden dobása sikerül.
A lány egy vagyont nyer a kaszinón. Anyagi jólét köszönt rájuk: drága szállodákban lakhatnak, nagyvonalú életet élhetnek.
A férfi kettészakít egy papírdollárt, az egyik felét odaadja a lánynak.
Aztán hirtelen minden megváltozik. Miután Gábor nem ismerte fel Adéllal való kapcsolatának értékeit, és elhanyagolta a lányt, Adél a nyílt tengeren otthagyja a férfit, elhajóz egy újdonsült házasemberrel, aki a parton már szinte meg sem ismeri…
A férfi új asszisztensébe, az elhagyott asszonyba, belevágja a kést. Az asszonyt mentők viszik el. Gábor ugyanott tart, ahol Adéllal való megismerkedése előtt: képtelen dolgozni.
Hosszú kálvária végén most a férfi áll a hídon, ugrásra készen. Most neki van szerencséje: egy hang szólítja meg. Adél hangja.
Ez a rövid története egy (francia) filmnek, amely pontosan mutatja be, milyen az a férfi-nő kapcsolat, amelyik mindkét fél számára sikereket, fejlődést hoz, s megszakadása súlyos megpróbáltatásokat, szenvedéseket idézhet elő, pszichiátriai zavarok kialakulásához vezethet. Naponta óvjuk és építsük kapcsolatainkat.

Szólj hozzá!

Címkék: komplementaritáson alapuló kapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://mozis.blog.hu/api/trackback/id/tr595532649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása