HTML

Filmpszichológiai villanások

Minden idők legjobb filmjeinek pszicho/pato/lógiai mélyfúrása

dr. Gerevich József pszichiáter

dr gerevich józsef: Gerevics portre for web

Gerevich dr a Facebook-on

Kövesse Gerevich dr legfrissebb bejegyzéseit a Facebook-on is

Egy pszichiáter történetei

Gerevich dr válogatott töprengései - tanulságos történetek a terápiák világából.

Viridiana

2013.09.25. 19:59 Dr. Gerevich József

Viridiana.jpgMinden idők egyik legjobb filmje, Bunuel Viridiana című alkotása is a felnőtté válás folyamatát állítja elénk egy csodálatosan tiszta és keresztényi értékeket képviselő lány, Viridiana sorsának bemutatásán keresztül. Don Jaime, az özvegy nagybácsi, akinek a felesége a nászéjszakán, esküvői ruhában halt meg, az apácának készülő Viridianát eszközül használja fel, hogy rekonstruálja felesége halálát, és ezáltal "feltámassza" a halottat. Amikor rádöbben, mit tett, felakasztja magát. Ez a tragédia Viridianát eltéríti a korábban kijelölt úttól, és nagybátyja kastélyába költözik, hogy egy másik keresztény programot valósítson meg. De ez a program sem Viridiana elképzelései szerint alakul. Ezek a nem várt események érlelik igazi felnőtt nővé a lányt. Ebben a jelenetben a nagybácsi elaltatja az esküvői ruhába öltöztetett és mit sem sejtő lányt, és simogatni kezdi őt, miközben egy kislány kilesi a jelenetet.

Minden idők egyik legjobb filmje, Bunuel Viridiana című alkotása is a felnőtté válás folyamatát állítja elénk egy csodálatosan tiszta és keresztényi értékeket képviselő lány, Viridiana sorsának bemutatásán keresztül. Don Jaime, az özvegy nagybácsi, akinek a felesége a nászéjszakán, esküvői ruhában halt meg, az apácának készülő Viridianát eszközül használja fel, hogy rekonstruálja felesége halálát, és ezáltal "feltámassza" a halottat. Amikor rádöbben, mit tett, felakasztja magát. Ez a tragédia Viridianát eltéríti a korábban kijelölt úttól, és nagybátyja kastélyába költözik, hogy egy másik keresztény programot valósítson meg. De ez a program sem Viridiana elképzelései szerint alakul. Ezek a nem várt események érlelik igazi felnőtt nővé a lányt. Ebben a jelenetben a nagybácsi elaltatja az esküvői ruhába öltöztetett és mit sem sejtő lányt, és simogatni kezdi őt, miközben egy kislány kilesi a jelenetet.

Szólj hozzá!

Címkék: bűntudat öngyilkosság szociális érzékenység felnőtté válás keresztény értékek szexuális abúzus

A bejegyzés trackback címe:

https://mozis.blog.hu/api/trackback/id/tr875533767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása